Multitude is een collectief van vier musici die sinds 2010 hun amalgaan aan muzikale baggage samensmelten tot een geheel eigen sound. Het was drummer Nico Manssens die zijn “compagnons de route” van vroegere muzikale projecten samenbracht.
Vaagweg geïnspireerd door enkele vroege ECM platen was de toon snel gezet en bleek de groep ook compositorisch een groot potentieel te hebben.

Fluitist Stefan Bracaval speelde oa met Kenny Wheeler , Barre Philips, Bert Joris & het Brussels Jazz Orchestra. Hij leidde zijn eigen bands als Sumari Flamenco Jazz Project en meer recent het Stefan Bracaval Quartet.
Hij is tegenwoordig ook actief bij het Pierre Anckaert ensemble. Met Multitude breidt hij de mogelijkheden voor zijn instrument uit:
fluit en basfluit worden verweven met vintage analoge synth en special effects wat resulteert in een hoogst origineel klankenpallet.

Bassist Chris Mentens speelde ondermeer met Mal Waldron, Slide Hampton en maakte lange tijd deel uit van de Chris Joris Experience. Verder nam hij twee eigen albums op met de Chris Mentens! Jazz Van.
Ook hij benut met Multitude maximaal de mogelijkheden van de bas door gebruik van loops en soundeffects.

Peter Verhelst speelde onder andere met mensen als Nicolas Kummert en Yves Peeters en is tegenwoordig actief bij Luz de Luna en het Midden-oosters geïnspireerde Dame Jeanne. Deze invloeden zijn te horen in zijn spel dat een weg zoekt weg van het traditionele idioom van jazzgitaar.

Nico Manssens tot slot speelde onder andere met Nathalie Loriers en Toots Thielemans , maakte deel uit van groepen als Quatre en Fables of Fungus maar speelde ook met Lady Linn en Trixie Whitley.
Naast het werk als sideman werd het tijd voor een eigen persoonlijk project .In de andere drie vond hij de juiste partners voor een mix van solo en collectief spel waar “open” en “groovability” hand in hand gaan. Een muzikale speeltuin waar ieder solist én begeleider, componist én uitvoerder is.